A Few Acres Of Snow – Review

speldoos Auteur Martin Wallace
Uitgever Treefrog Games
Aantal spelers 2
Spelduur 60 minuten
Jaar van uitgave 2011
Prijs 29.20€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 2.0/10
Links Treefrog Games
   

SPELVERLOOP

A Few Acres of Snow is een bordspel voor 2 van Maarten Wallace. Daarbij zetten de spelers multifunctionele kaart in om hun pionnen op het spelbord te bewegen. Tijdens het spel bouwen de spelers een eigen dek op waardoor dezelfde kaarten steeds terugkomen. Het systeem lijkt afgekeken van Dominion.
De spelers bootsen het Frans – Engels conflict in Noord Amerika na. Eén speler kruipt dus in de huid van de Fransen een andere geeft leiding aan de Engelse troepen.

Beide spelers starten met een stapel kaarten waarvan hij er minstens op 5 op handen houdt. Daarnaast bezit elke speler 2 extra stapels kaarten. De kaarten van de ene stapel kunnen gekocht worden, de kaarten van de andere stapel ontvang je als je de overeenkomstige locatie bezet. Gedurende het spel wordt je trekstapel steeds groter.
Tijdens jouw beurt voer je twee acties uit. Je kan een kaart spelen, een kaart afleggen, een kaart kopen of een kaart opzij leggen voor gebruik in een latere beurt. Je moet wel betalen om deze kaarten terug op handen te nemen.
Tijdens het spel probeer je dus je stapel kaarten en je territorium uit te breiden. Niet bezette aangrenzende steden kan je vrij makkelijk innemen. Steden die bezet zijn, moet je aanvallen. Dit doe je door één militaire kaart open op tafel te leggen. De andere speler kan in zijn beurt de aanval afweren door ook een militaire kaart open op tafel te leggen. De speler die aan het begin van zijn beurt een aanvalskracht heeft die minstens 2 hoger is dan die van de tegenstrever wint het gevecht.

De Engelsen winnen als ze Quebec veroveren, de Fransen winnen als ze Boston of New York veroveren. Het spel eindigt ook als een speler er in slaagt als zijn stadmarkers op het spelbord te plaatsen of als een speler vijandelijke steden voor een totale waarde van 12 heeft veroverd.

MIJN GEDACHT

Wat het spelmateriaal betreft, hoor je mij over A Few Acres of Snow niet klagen. Het spelbord is typisch ‘Wallace’ en bijgevolg heel duidelijk. De speluitleg is duidelijk en vrij makelijk te onthouden.
In het begin kan A Few Acres of Snow mij ook boeien. Er zijn verschillende mogelijkheden waaruit je kiest en ik heb de indruk dat ik iets aan het opbouwen ben. Helaas valt die pudding na een kwartiertje in elkaar. De spelbeurten zijn nogal repetitief en het spel sleept zich werkelijk naar een einde. Mijn eerste kennismaking met dit spel heb ik niet kunnen afwerken omdat zowel ik als mijn tegenspeler besloten er (na 90 minuten) op te houden. Alleen één bepaalde combinatie van kaarten kon de overwinning voor mijn tegenspeler opleveren, maar we hadden geen zin daar op te wachten.

A Few Acres of Snow heeft op het eerste zicht potentieel maar kan die belofte niet waar maken. Er schort te veel aan het spelevenwicht en de spelbeurten zijn te repetitief waardoor het nogal vlug saai wordt. Er zou ook een strategie bestaan waardoor je atlijd wint. Je kunt er alles over lezen op BGG. Daar lees ik ook dat sommige spelers dit een fantastisch spel vinden. De meningen lopen nogal uiteen. Zelf zal ik dit nooit meer spelen. Als je een aankoop overweegt, stel ik voor dat je dit eerst probeert. Ik verwacht meer van Wallace.

Oktober 2013

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *