Adam En Eva – Review

Auteur Aaron Weissblum
Uitgever Ravensburger
Aantal spelers 2
Spelduur 30 minuten
Jaar van uitgave 2004
Prijs 13.00€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 7.5/10
Links Ravensburger
Aaron Weissblum

SPELMATERIAAL

4 bomen, 2 aflegborden, 32 appels met waarden van 1 tot 8 in 4 kleuren, 32 speelkaarten en 1 startspelerkaart bevinden zich in de speldoos.

SPELBESPREKING

Inleiding

Adam en Eva verleiden elkaar tot het plukken van de verboden vrucht. Er zijn goede appels en slechte appels. De spelers proberen zelf de goede appels te plukken en proberen de andere speler te verleiden tot het plukken van de slechte appels. Welke speler plukt de meest waardevolle appels?

Voorbereiding

Elke speler krijgt een aflegbord. De 4 bomen worden naast elkaar gelegd. De 32 appels worden per kleur gesorteerd en gedekt naast de bomen gelegd. Van elke kleur worden 2 appels open op een boom gelegd, per boom 1 kleur.
De speelkaarten worden goed geschud en elke speler krijgt er 6.
De oudste speler krijgt de startspelerkaart.

Spelverloop

Er worden 4 ronden gespeeld. De startspeler biedt zijn tegenstander een kaart aan. De andere speler mag dan beslissen wat hij met de kaart doet houden of teruggeven. De speler die de kaart krijgt moet deze aan zijn kant bij de boom in dezelfde kleur leggen.
Een joker mag gelijk waar aangelegd worden en met de slang kan je een kaart van je tegenstander verwijderen. De ronde eindigt als aan elke zijde 6 kaarten liggen. Als de slang gespeeld werd, zal aan één zijde maar 5 kaarten liggen.
Na elke ronde wordt bij elke boom gekeken wie de hoogste waarde aan kaarten gekregen heeft. Deze speler krijgt de appel met de hoogste waarde, de andere speler krijgt de appel met de laagste waarde. Bij gelijkstand worden de hoogste kaarten vergeleken. De appel gaat naar de speler die de kaart met de laagste waarde heeft gespeeld. Als een speler de enige is met kaarten bij een boom, krijgt hij beide appels.

De winnaar

Na vier ronden eindigt het spel en wordt de totaal score berekend.

  • Alle appels leveren evenveel punten op als het getal dat er op staat.
  • Als een speler alle appels van één soort heeft verzameld, krijgt hij bonuspunten. 15 voor de appels van 1 tot 3, 10 bonuspunten voor de appels van 4 tot 6 en 5 bonuspunten voor de appels van 7 tot 8.

 

SPELBEOORDELING

Adam en Eva is een spel uit de fun for 2 reeks van Ravensburger. Dit zijn spelletjes met eenvoudige spelregels en voldoende diepgang. Het doet een beetje denken aan een samenraapsel van ‘De Piramides van de Jaguar’ en ‘Ballonrace’. Het is een meerderheidsspelletje waarbij jij beslist met welke kaarten de tegenstander speelt. Een gegeven dat goed werkt en ook in het thema past. Je moet de tegenstander verleiden tot een zet waar hij achteraf spijt van krijgt. Soms is het belangrijk een appel met een lage waarde te veroveren omdat die meer bonuspunten opleveren. Een aardige aanvulling in de spellenkast. Beter dan Ballonrace, minder goed dan De Piramides van de Jaguar.

December 2008

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *