Alles Of Niets – Review

Auteur Reiner Stockhausen
Uitgever 999 Games
Aantal spelers 3 tot 5
Spelduur 30 minuten
Jaar van uitgave 2006
Prijs 8.95€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 5.0/10
Links 999 Games
Reiner Stockhausen

SPELMATERIAAL

Het kleine speldoosje bevat 65 speelkaarten. Per kleur de waarden 0 tot en met 11, waarbij de 0 tweemaal voorkomt. De speldoos bevat ook een scoreblok.

SPELBESPREKING

Inleiding

Door het winnen van slagen proberen de spelers punten te verzamelen. De gewonnen kaarten worden per kleur gesorteerd. Per kleur bepaalt de laatst gewonnen kaart de score.

Voorbereiding

Elke speler krijgt 13 kaarten. Daarvan legt elke speler er 3 open op tafel. Kaarten met dezelfde kleur worden op elkaar gelegd.

Spelverloop

Spelen?

De startspeler legt één kaart uit zijn hand open op tafel. De andere spelers volgen met de klok mee. Als elke speler één kaart gespeeld heeft, eindigt de slag.

Score?

De speler die de hoogste kaart heeft gespeeld, krijgt alle gespeelde kaarten. Deze legt hij open voor zich neer. Hij begint met zijn eigen kaart en vervolgt in wijzerzin. Kaarten met dezelfde kleur worden op elkaar gelegd. Zo worden maximum 5 stapels met kaarten gevormd waarbij de laatste gewonnen kaart steeds vanboven ligt.

De winnaar

Na de 10de slag worden de punten van de openliggende kaarten opgeteld, dit is je score. De score wordt genoteerd en een nieuwe ronde start.
Wie na de laatste ronde het meeste punten bezit, wint.

 

SPELBEOORDELING

Alles of niets is een spel met weinig regels. Gemakkelijk uit te leggen dus. Helaas zorgt het gebrek aan regels ook voor een gebrek aan controle. Je bent meer dan eens afhankelijk van de kaarten en de acties van jouw tegenspelers. Het spel kan misschien even boeien, maar de concentratie verslapt meer dan snel. Voor mij is dit meer een niets dan een alles.

Januari 2008

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *