Blokus Trigon – Review

Auteur Bernard Tavitian
Uitgever Hodin/ Winning Moves
Aantal spelers 2-4
Spelduur 30 minuten
Jaar van uitgave 2006
Prijs 29.20€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 9.2/10
Links Winning Moves
Hodin
Homepage

SPELMATERIAAL

De speldoos bevat een spelbord en 84 speelstukken. Er zijn 21 stukken per kleur en de stukken bestaan uit 1of meerdere basisdriehoeken.

SPELBESPREKING

Inleiding

In blokus proberen de spelers zoveel mogelijk speelstukken op het spelbord te plaatsen.

Voorbereiding

Elke speler neemt alle stukken in één kleur. De speelvolgorde is blauw, geel, rood, groen.

Spelverloop

Elke speler start op een eigen veldje aangeduid door een driehoek. Om beurt leggen de spelers een speelstuk op het spelbord. Daarbij moet een nieuw speelstuk met minstens 1 hoekpunt raken aan een reeds op het spelbord liggend stuk van dezelfde kleur. Stukken in dezelfde kleur mogen geen gemeenschappelijke zijde hebben.
In een variant mogen hoekpunten alleen hoekpunten raken.

De winnaar

Als je geen stukken meer kunt plaatsen, eindigt het spel voor jou. De andere spelers spelen verder tot ook zij geen speelmogelijkheden meer hebben. De speler die op die manier het minste speelstukken over heeft, wint.

 

SPELBEOORDELING

Deze variatie op Blokus is iets moeilijker, maar werkt minstens even verslavend. Ik schat ze beiden even hoog in en mijn mening van Blokus Trigon loopt dan ook gelijk aan die van Blokus. Hieronder een kopietje van de tekst:
Blokus werkt verslavend en houdt menig speler in de ban. Ervaren spelers zullen de groentjes dan ook makkelijk een lesje leren. Wat de beste tactiek is, moet je mij niet vragen daar ik de gewoonte heb dikwijls te verliezen. Vlug naar het midden gaan, eerst je grote blokken spelen, de tegenstander proberen te blokkeren,… het lijkt simpel maar de realiteit bewijst het tegendeel. Soms heb je de grote blokken nodig om nog een uitweg te creeëren, het kan gebeuren dat je naar het midden trekt en daar direct geblokkeerd raakt door de andere spelers. Meerdere mogelijkheden scheppen is dus de booschap (zoveel mogelijk vrije hoeken) . Niet makkelijk. Met een balk van 5 raak je vlugger in het midden, maar je hebt dan ook minder hoeken om andere blokken aan te passen. Een intrigerend spel, niet goedkoop maar toch een stevige aanrader.
Intussen zijn een aantal varianten op blokus verschenen. Bekijk ze op www.blokus.com.

Februari 2008

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *