Boggle Boem! – Review

Auteur
Joe Witherell
Uitgever Hasbro
Aantal spelers 2 tot 4
Spelduur
minder dan 10 minuten
Jaar van uitgave 2009
Prijs 7.00€
Recensie door
Vandenbogaerde Fabrice
Score 6.0/10
Links Hasbro

SPELMATERIAAL

Het kleine speldoosje bevat 55 dubbelzijdige letterkaarten en de spelregels in het Nederlands.

SPELBESPREKING

Inleiding

Probeer zo snel mogelijk jouw kaarten weg te spelen.

Voorbereiding

Leg een woord van vier letters in het midden van de tafel. Schud de overige kaarten en verdeel ze onder de spelers.

Spelverloop

Eén speler geeft het startsignaal. Vanaf dat moment proberen de spelers gelijktijdig hun kaarten weg te spelen. Dit kan door één kaart uit de handen op het 4- letterwoord te leggen. Natuurlijk moet het woord dat daardoor ontstaat een bestaand woord zijn. Om de chaos wat te beperken roep je eerst het woord dat je wilt maken, daarna verander je de letter.
De kaarten bevatten aan beide kanten een letter. Je kiest zelf de letter die je wilt gebruiken. De kleine letters op de kaart zorgen ervoor dat je weet welke letter zich op de achterkant van de kaart bevindt.
Voor – en achterkant van 5 kaarten.

De winnaar

De speler die als eerste zijn kaarten wegspeelt, wint het spel.

 

SPELBEOORDELING

Boggle Boem blaast je niet van je sokken. Je vult er ook geen volledige avond mee. Je zal er veelspelers niet mee entertainen.
Dit spelletje moet je zien als een tussendoortje, een afsluitertje, iets dat je speelt terwijl je op extra spelers wacht, iets wat je met kinderen kunt spelen, iets wat kinderen alleen kunnen spelen.
Boggle Boem kan je als volgt samenvatten: kaarten neerleggen en woorden schreeuwen zonder enige notie van spelbeurten of spelvolgorde. Ik moet toegeven dat ik mij er al mee geamuseerd heb. Aan de andere kant merk ik ook dat dit spelletje verveelt vanaf een derde potje. Vaak komen ook steeds dezelfde woorden weer. Series als bank – band – bank – bang – band – bang zijn geen uitzondering.
Negatief zijn dus het repetitieve karakter en de chaos. Soms is het echt niet duidelijk wie als eerste een woord roept of schreeuwt.
Positief is de super korte spelduur, de meer dan aangename prijs en de eenvoud. De personen waarmee ik dit spelletje heb getest, vinden het leuk voor even.
Als ik positief en negatief in de balans werp, dan weegt de positieve kan net iets meer door. Op voorwaarde dat je dit niet te vaak na elkaar en met de juiste doelgroep op het juiste moment speelt.
Op school kan dit gebruikt worden om woorden te leren. Werk dan wel om beurt en beperk het spel niet tot 4-letter woorden.

September 2010

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *