Chicken Chase – Review

Auteur
Michaël Feldkötter
Uitgever Ravensburger
Aantal spelers 2 tot 4
Spelduur
30 minuten
Jaar van uitgave 2010
Prijs 28.95€
Recensie door
Vandenbogaerde Fabrice
Score Leuk
Links Ravensburger

SPELMATERIAAL

De speldoos bevat 1 heuvel, 1 voederspoor, 6 hindernisfiches, 8 kippen (2 per kleur), 60 kuikens (15 per kleur), 60 kaarten, 3 dobbelstenen en de spelregels in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Italiaans.

SPELBESPREKING

Inleiding

Ren met je kippen zo snel mogelijk de heuvel op. Kippen van tegenstrevers duw je gewoon de dieperik in.

Voorbereiding

Leg het spelbord in het midden en leg het voederspoor er naast. Sorteer de renkaarten naar achterkant en leg bij elk veld van het voederspoor een bijhorende kaart.
Elke speler neemt twee kippen en 15 kuikens in dezelfde kleur. Elke speler ontvangt eveneens één kaart van de eerste twee trekstapels (zand en steen).
Leg afhankelijk van het aantal spelers hindernisfiches op het spelbord.
De achterkant van de kaarten.

Spelverloop

Aan de hand van dobbelworpen proberen de spelers hun kuikens op het voerderspoor te plaatsen. Als ze er in slagen drie kuikens op hetzelfde vak te plaatsen, krijgen ze de bijhorende renkaart. Renkaarten zijn nodig om de kippen de heuvel op te sturen.

Als je aan de beurt bent, voer je één actie uit. Er zijn drie mogelijkheden:

  • Gooi drie keer met de dobbelstenen. De eerste keer gooi je drie dobbelstenen, de tweede keer twee en de laatste keer één dobbelsteen. Na elke worp mag je kuikens op het voederspoor plaatsen. Je mag daarvoor dobbelstenen combineren maar dat hoeft niet. Als je bijvoorbeeld 1, 2 en 3 gooit kan je op elk van die velden 1 kuiken zetten of je zet twee kuikens op veld drie of één kuiken op veld 4 en één op veld 2 of je zet 1 kuiken op veld 6. Als je daardoor drie kuikens op hetzelfde veld bezit, mag je de bijhorende kaart nemen. Alle kuikens, ook die van de andere spelers, moeten dan van dit veld genomen worden.
    Op het eind van deze actie mag je nog één kaart spelen en je kip de heuvel opsturen.
  • Speel onbeperkt kaarten uit om één eigen kip te bewegen. Kom je op het einde van jouw zet op een vak met een ander kip, dan moet die kip terug tot het eerste vrije vak. Tijdens deze actie mag je maximaal 8 bewegingspunten spelen.
  • Speel voor elke eigen kip juist één kaart.
    De kippen rennen de heuvel op.

De winnaar

De speler die met beide kippen de top van de heuvel bereikt, wint.

 

SPELBEOORDELING

Chicken Chase hoort thuis in de categorie kinderspellen en krijgt daarom geen score in punten. Leuk wijst erop dat de kinderen dit graag spelen. Chicken Chase bevat leuke spelelementen en nodigt de spelers uit tot wat hoofdrekenen en misschien zelfs wat kansberekening. . Je kan elkaar wat pesten (lees lichtjes plagen) door kuikens weg te spelen en dat is voor kinderen altijd leuk. Soms is het echter beter om je kippen de heuvel op te sturen, ook al heb je kans om kuikens weg te spelen. Het is belangrijk dat je op het juiste moment de juiste actie kiest
Als je met één kip de top bereikt sta je nog nergens, je wordt er zonder pardon afgeduwd. (Een ietsiepietsie mens erger je niet dus.) Wacht dus tot je met beide kippen kunt toeslaan. Hoeft het gezegd dat je daarbij het geluk wat aan jouw zijde moet hebben? Chicken Chase is een leuk uitgevoerd luchtig spelletje. Ideaal om met de kinderen te spelen. De hindernisfiches vind ik overbodig.

Januari 2011

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *