Doodle City – Review

speldoos Auteur Eilif Svensson, Kristian Amundsen
Uitgever Aporta Games
Aantal spelers 1 – 6
Spelduur 30 minuten
Jaar van uitgave 2014
Prijs 20.00€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 7.0/10
Links Aporta Games
   

IMPRESSIE

In de doos
in de doos
Spelmateriaal
spelmateriaal
Start van het spel bij 2 spelers
spelstart
Score
score

OORDEEL

Doodle City is een luchtig en eenvoudig dobbelspelletje. De startspeler gooit de dobbelstenen en daarna kiest elke speler één witte dobbelsteen. Gebruik de blauwe dobbelsteen, die voor iedereen dezelfde is, om naar het juiste vak te navigeren en teken daar een straat. Verzamel punten door hotels met lange straten te verbinden, winkels met huizen te verbinden en taxi’s met elkaar te verbinden.
Geluk is vanzelfsprekend een factor die aanwezig is, maar toch heb je tijdens het spelen het gevoel dat je het ontwerp van jouw ‘stad’ min of meer controleert. Daarnaast zorgt het scoreverloop er voor dat Doodle City spannend is.  Zo kan je bonuspunten verdienen door eerst een bepaald doel te bereiken. Geduld daarentegen kan ook beloond woorden. Hoe langer je wacht op het verbinden van een winkel, hoe meer punten dit kan opleveren. De kans bestaat dan wel dat de verbinding niet meer lukt of dat een andere speler met de bonuspunten wegloopt. Dit zijn de overwegingen die je in Doodle City moet maken. Onmiddellijk incasseren of wachten op een mogelijkheid om later beter te scoren. De start van het spel is variabel wat de herspeelbaarheid ten goede komt.
In plaats van een dobbelsteen te kiezen, mag je ook passen en een boompje doorkruisen. Deze pasmogelijkheid, die eigenlijk een variant is, verhoogt de mogelijkheden en verbetert de spelbeleving.
Doodle City vind ik een bijzonder geslaagd familiespelletje dat ook als aperitief, tussendoortje of  dessert bij veelspelers op het menu kan staan.

December 2014

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *