Duo – Review

Auteur Maureen Hiron
Uitgever Ravensburger
Aantal spelers 2 tot 6
Spelduur 15 minuten
Jaar van uitgave 2003
Prijs 9.95€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 3.5/10
Links Ravensburger
Bijzonderheden Mensa Select 1995

SPELMATERIAAL

64 kaarten met symbolen, 12 jokers en 4 turbojokers zitten in een handig doosje. De kaarten zijn blauw, rood of groen. Ze hebben een getal van 1 tot 4 en een cirkel, vierkant, driehoek of kruis als teken. Jokers hebben maar één van die kenmerken.

SPELBESPREKING

Inleiding

De spelers starten met een hand van 7 kaarten. Ze proberen zo snel mogelijk hun kaarten reglementair af te leggen.

Voorbereiding

De kaarten worden geschud en elke speler krijgt er 7 op handen. De overige kaarten worden als trekstapel op tafel gelegd. Links en rechts van de aflegstapel wordt een kaart open gelegd.

Spelverloop

Wie aan de beurt is, probeert zoveel mogelijk kaarten af te leggen. Om een kaart reglementair af te leggen moeten 2 kenmerken van de afgelegde kaart overeenkomen met de bovenste kaart van een aflegstapel. Om een joker af te leggen moet het kenmerk van de joker overeen komen met de bovenste kaart van een aflegstapel. Een turbojoker past op elke kaart. Wie niet kan afleggen, moet een kaart trekken.

De winnaar

Wie als eerste zijn volledige hand heeft afgelegd, is de winnaar. Hij telt de handkaarten van zijn tegenstrevers en krijgt zoveel punten. Als een speler een vooraf bepaald aantal punten bereikt, wint hij het spel.

 

SPELBEOORDELING

Duo is een spelletje dat mij niet kan boeien. Kinderen zullen het spel misschien beter appreciëren. Er is weinig interactie en elk speelt voor zich. Zoveel mogelijk kaarten afleggen als je kan en dan hopen dat niemand voor u zijn laatste kaart aflegt. Geen spek voor mijn bek.

September 2006

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *