Een Reis Door Europa – Review

Auteur Otto Maier
Uitgever Ravensburger
Aantal spelers 2 tot 6
Spelduur 30 minuten
Jaar van uitgave 1999
Prijs 15.00€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 4.1/10
Links Ravensburger

SPELMATERIAAL

In de stevige speldoos bevindt zich een tweezijdig bedrukt spelbord samen met 168 stedenkaarten, 28 kanskaarten, 6 speelfiguren, 6 vlaggetjes, 6 vluchtschema’s en 1 dobbelsteen.

SPELBESPREKING

Inleiding

Aan de hand van de stedenkaartjes worden de routes van de spelers bepaald. Wie als eerste terug op zijn startplaats aankomt, wint het spel.

Voorbereiding

Het spelbord wordt op tafel gelegd. De kanskaarten worden gesorteerd en als stapel naast het spelbord gelegd. De stedenkaarten worden op kleur gesorteerd en met de beeldzijde naar boven in drie stapels verdeeld. Elke stapel wordt goed geschud.
Elke speler krijgt een figuur en een vlaggetje in dezelfde kleur en een vluchtschema.
De spelers trekken elk een stedenkaart die als startplaats dient, daar zet hij zijn vlaggetje neer. Daarna krijgt elke speler nog 6 stedenkaarten, 2 van elke kleur.

Spelverloop

Elke speler bekijkt nu goed zijn stedenkaarten en het spelbord. Ze proberen zo de snelste route te ontdekken. De jongste speler begint en gooit met de dobbelsteen. Het aantal ogen dat hij gooit, bepaalt hoeveel steden hij mag bezoeken.

  • Als een stad van één van de stedenkaartjes bezocht werd, mag dat kaartje afgelegd worden.
  • Er mogen geen twee figuren in dezelfde stad staan.
  • Er mag geen figuur op een stad met een vlaggetje stoppen.
  • Als een speler 1 gooit, mag hij ook een kanskaart pakken en deze direct uitvoeren.
  • Verbindingen over zee mag men nemen als men de beurt daarvoor in een haven heeft gestopt. Bij scheepsvaartroutes wordt niet gegooid, je mag steeds één haven verder.
  • In een vlieghaven moet niet gestopt worden, je mag direct het vliegtuig nemen. Het vluchtschema geeft aan hoeveel ogen gegooid moet worden om verder te vliegen.

De winnaar

Wie het eerste al zijn steden heeft bezocht en terug op zijn startplaats staat, wint het spel.

 

SPELBEOORDELING

Een reis door Europa is een dobbelspel zonder veel franjes. Je zou evengoed 10 keer met een dobbelsteen kunnen en gooien. Wie in het totaal de meeste ogen gooit, wint het spel. Voor volwassenen is dit spel dus zeker een ‘njet’. Voor kinderen kan het spel wel nuttig zijn, ze leren namelijk Europa geografisch kennen. Dit zou ik als enig positief punt kunnen meegeven.

Oktober 2006

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *