Imperial Settlers – Review

Imperial Settlers Auteur Ignacy Trzewiczek
Uitgever Portal Games
Aantal spelers 1 tot 4
Spelduur 60 – 90 minuten
Jaar van uitgave 2014
Prijs 35.00€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 5.0/10
Links Portal Games
   

IMPRESSIE

in de doos
Spelmateriaal
spelmateriaal
Start bij 2 spelers
start bij 2 spelers
Tijdens het spel
tijdens het spel
Enkele kaarten
enkele kaarten

OORDEEL

Imperial Settlers haalt op BGG een 7,8. Logisch dat wij deze titel op onze verlanglijst plaatsten. Een eerste blik op het spelmateriaal voldoet in elk geval aan de hoge verwachtingen. De kaarten zien er, vind ik toch, fantastisch uit en ook de houten onderdelen liggen goed in de hand.
De spelregels lezen vlot en zijn makkelijk te begrijpen.
Om de beurt 1 actie uitvoeren, eenvoudiger kan een spelmechanisme niet zijn. Imperial Settlers speelt dan ook vlot.
Elke speler start in Imperial Settlers met zijn eigen dek. Als je die vooraf even bekijkt, is het vrij duidelijk wat de kracht van jouw volk is. Het gevoel bij de start is dan ook positief.
Helaas verdwijnt dit gevoel vrij snel tijdens het spel. Het besef dat de volgorde waarin je kaarten verschijnen de beslissende factor is, groeit na elke ronde. Dit kan vrij makkelijk met een voorbeeld verduidelijkt worden.
De Romeinse beschaving bevat een kaart waardoor je voor elk rood gebouw dat je bouwt direct 2 extra punten krijgt. Het moment waarop je deze kaart trekt, is vrij bepalend. Ik heb deze kaart getrokken op het moment dat mijn rijk reeds 6 rode gebouwen bevatte, wat vrij frustrerend was. Eén voorbeeld dat direct de zwakte van Imperial Settlers blootlegt. Het gevoel dat je bij Imperial Settlers krijgt, is sterk afhankelijk van de volgorde waarin je kaarten trekt. Als dit meezit, komt Imperial Settlers vrij goed voor de dag, lijkt alles te kloppen en in evenwicht. Valt het tegen, dan wordt de zwakte van dit spel op een pijnlijke manier duidelijk.
Imperial Settlers kon binnen onze spellenclub niemand echt bekoren. De winnaars hebben vaak het gevoel dat ze geluk hebben gehad. Wie verliest kan zich niet van de indruk ontdoen dat de kaarten spelbreker speelden.
Een aantal spelers stelden zich vragen bij het gebrek aan interactie en het evenwicht tussen de verschillende volkeren.

April 2015

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *