Inferno – Review

Auteur Reiner Knizia
Uitgever Piatnik
Aantal spelers 3 tot 7
Spelduur 15 minuten
Jaar van uitgave 2005
Prijs 6.50€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 2.0/10
Links Piatnik
Reiner Knizia

SPELMATERIAAL

Het speldoosje bevat 100 kaarten in 5 kleuren.

SPELBESPREKING

Inleiding

Probeer zo weinig mogelijk kaarten te verzamelen.

Voorbereiding

Elke speler ontvangt 12 kaarten. De andere kaarten vormen een trekstapel.

Spelverloop

De startspeler legt één kaart uit. De andere spelers moeten nu spelen of passen. Als je speelt moet je een kaart uitleggen die dezelfde kleur of dezelfde waarde heeft als de eerste kaart. Als je past moet je de gespeelde kaarten nemen en voor jou op tafel leggen. Zijn dat minder dan 3 kaarten dan moet je aanvullen tot 3 door kaarten van de trekstapel te nemen.

De winnaar

De ronde eindigt als een speler zijn laatste kaart speelt. De andere spelers krijgen nu nog eenmaal de kans om te spelen. Moet geen enkele speler passen dan zijn de kaarten voor de speler die als eerste uitspeelde. Elke gewonnen kaart levert 1 punt op. Rode kaarten leveren evenveel punten op als hun waarde. De speler met de minste punten wint het spel.

 

SPELBEOORDELING

Dit spelletje is een schande en een smet op het blazoen van Reiner Knizia. Het spel slaagt er zelfs niet in mij één ronde te boeien. Ongelooflijk zwak. Knizia zou toch beter moeten weten. Zelfs toen ik het met kinderen speelde, waren die niet echt enthousiast. Een spel van Knizia heeft dikwijls de eigenschap dat je het meerdere keren moet spelen vooraleer je alle mogelijkheden en tactieken kent. Dit spel verveelt al voor het einde van de eerste ronde en van tactiek zou ik niet durven spreken. Een echt vuilnisbakartikel zou ik zeggen.

September 2006

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *