Klik! – Review

Auteur Haim Shafir
Uitgever 999 Games
Aantal spelers 2 tot 6
Spelduur 10 minuten
Jaar van uitgave 2012
Prijs 20.95€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score Gewoon leuk
Links 999 Games
Haim Shafir
Bijzonderheden Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

SPELMATERIAAL

doosin de doos

In de speldoos vind je 36 magnetische schijven, 2 dobbelstenen en de spelregels in het Nederlands.

SPELBESPREKING

Inleiding

Dobbelen, kijken en klikken!

Voorbereiding

Leg alle magnetische schijven open in het midden van de tafel. Geef de dobbelstenen aan de startspeler.

Spelverloop

De startspeler gooit de twee dobbelstenen. Het resultaat bepaalt welke schijven de spelers zo snel mogelijk proberen te bemachtigen.
Voorbeeld: alle schijven met een geel puzzelstuk.

De winnaar

Het spel eindigt als alle schijven op zijn. De speler die het meeste schijven bezit, wint.

 

SPELBEOORDELING

Normaal gezien houd ik mij met kinderspellen bitter weinig bezig maar nu er sinds kort 2 kleine spellenfreaks in wording bij mij thuis rondlopen, waag ik mij er toch aan.
Om een spel dat duidelijk voor kinderen bedoeld is te kunnen beoordelen, moeten natuurlijk andere zaken in overweging genomen worden. De vormgeving en het uitzicht van de verschillende spelelementen zijn een stuk belangrijk, het moet mooi zijn. Bovendien hebben kinderen kleine handjes en minder fijne motoriek waardoor grotere spelelementen zich opdringen. Eenvoudige spelregels zijn een must en het is belangrijk dat de kinderen zich amuseren en iets bijleren. Ik als volwassene (leeftijd) vind het belangrijk dat een kinderspel leuk blijft als er naast kinderen ook volwassenen meespelen.
Ik heb besloten om kinderspellen niet met een cijfer te beoordelen. Hoe meer recensies ik schrijf, hoe beter ik de onzin daarvan begin in te zien. Jullie zullen het dus moeten doen met wat tekst en een beoordeling in de zin van leuk, heel leuk, minder leuk of vervelend.
Het spelmateriaal oogt leuk en de kinderen zijn gek van de magneetjes. Eindelijk kunnen ze eens een toren bouwen die niet direct omvalt. De spelregels zijn meer dan eenvoudig en zijn voor kinderen goed te begrijpen. Kinderen die nog maar 4 of 5 jaar zijn, spelen dit spel een stuk trager dan hun oudere leeftijdsgenoten. Dit verschil is moeilijk aan te passen en vergroot nog als er volwassenen meespelen. Tijdens het spelen leren de kinderen omgaan met tijdsdruk, verlies en winst wat niet onbelangrijk is. Klik lijkt sterk op Dobble Kids. Mijn kinderen verkiezen Dobble boven Klik. Ik volg hen daarin omdat de symbolen in klik een stuk minder aantrekkelijk zijn dan de dieren uit Dobble.

September 2012

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *