Loco – Review

Auteur Reiner Knizia
Uitgever Fantasy Flight Games
Aantal spelers 2 tot 4
Spelduur 15 minuten
Jaar van uitgave 2002
Prijs 7.95€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 8.4/10
Links Fantasy Flight Games
Reiner Knizia

SPELMATERIAAL

In de super onhandige en veel te slappe speldoos, misschien zou ik het beter een spelkartonnetje noemen, zitten 30 kaarten en 25 fiches, als je het geluk hebt dat ze er nog niet zijn uitgevallen tenminste.

SPELBESPREKING

Inleiding

Wie de juiste kaarten speelt en de beste fiches neemt, wint het spel. Gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Voorbereiding

De fiches worden per kleur gesorteerd en in 5 stapels in het midden van de tafel gelegd. De kaarten worden geschud en afhankelijk van het aantal spelers worden er 2 of 3 verwijderd, deze kaarten mag niemand zien. De rest van de kaarten worden tussen de spelers verdeeld.

Spelverloop

Wie aan de beurt is, legt een kaart en neemt een fiche. Je kiest een kaart uit je hand en plaatst ze bij de fiches met de zelfde kleur. Als daar al een kaart ligt, moet je uw kaart er opleggen zodanig dat de waarden van alle kaarten zichtbaar blijven.
Daarna trek je een fiche van gelijk welke stapel. De kleur doet er niet toe.

De winnaar

Het spel eindigt onmiddellijk als de laatste kaart van een kleur gelegd wordt. Die persoon mag nog één fiche nemen. Elke fiche is nu evenveel punten waard als de waarde van de laatste kaart in de rij kaarten met dezelfde kleur als de fiche. Deze waarden gaan vanaf 0 tot en met 5. Wie het meeste punten scoort wint het spel.

 

SPELBEOORDELING

Loco spelen leer je in 2 minuten, een partijtje duurt hooguit 10 minuten en het spel zelf is verrassend leuk. Normaal gezien spelen wij evenveel rondes als er spelers zijn en wordt een totaalscore opgemaakt. Dit komt omdat de startspeler licht in het voordeel is. Het is namelijk hoogst waarschijnlijk dat hij een fiche meer kan bemachtigen dan bijvoorbeeld de laatste speler.
De juiste tactiek? Ik zou het niet weten, afwachten en op het juiste moment toeslaan, als dat al een tip kan zijn.
Het spelmateriaal heb ik intussen in een andere doos gestopt waardoor mijn grootste ergernis mij geen parten blijft spelen.

September 2006

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *