Lucky Loop – Review

speldoos Auteur Karstin Hartwig, Wolfgang Panning
Uitgever Queen Games
Aantal spelers 2 – 6
Spelduur 45 minuten
Jaar van uitgave 2003
Prijs 5.00 €
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 3.0/10
Links Queen Games
   

kort gesteld

Probeer tijdens het stuntvliegen andere spelers de loef af te steken. Kies zelf de moeilijkheidsgraad van je programma en voer je kunstjes feilloos uit. Alle spelers moeten 4 opgelegde stunts en eventueel een vrije kuur afwerken om aanspraak te maken op de overwinning.
Elke speler start met 6 vluchtkaarten op handen. Die bevatten tricks die de moeilijkheidsgraad van je vlucht bepalen.
vluchtkaarten
Elke rand van het centrale speelbord bevat één verplichte oefening (de kleur van de kaart is bepaald). Jouw oefening bestaat uit 3 vluchtkaarten van de juiste kleur die tegen één van de vier randen van het spelbord worden gelegd. Rubber Duck bestaat bijvoorbeeld uit een combinatie van een gele, een groene en een rode kaart.
spelbord
Je moet dobbelen om te bepalen of de vlucht al dan niet lukt. Je dobbelt drie keer met telkens maximaal 3 dobbelstenen. Elke ronde moet je één vluchtkaart (=trick) afwerken. Om een trick uit te voeren moet de som van de gegooide dobbelstenen minstens even hoog zijn als de waarde van één van je vluchtkaarten. Als je alle tricks succesvol uitvoert, ontvang je punten afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van je vluchtschema. Als de vlucht mislukt, moet een bonusfiche troost brengen. Daarmee krijg je één extra dobbelsteen of mag je één worp opnieuw gooien. De vluchtkaarten blijven liggen. Een andere speler kan die ofwel alle drie vervangen ofwel 1 kaart vervangen door een kaart met een hogere waarde.
Na de vlucht vul je jouw handkaarten terug aan.
Spelers die niet tevreden zijn over hun handkaarten mogen tot 3 kaarten ruilen. Je mag een opgelegde oefening herhalen in een poging om beter te doen. Als je alle verplichte oefeningen hebt afgewerkt, mag je een eigen programma opstellen. De vrije kuur bevat 3 tot 6 kaarten en heeft een moeilijkheidsgraad van minstens 25 punten. Het spel eindigt na de ronde waarin een succesvolle vrije kuur gevlogen wordt.

MIJN GEDACHT

Deze recensie voelt (ook bij mij) als vijgen na pasen. Een spel uit 2003, 11 jaar na datum van een recensie voorzien, is – en dat besef ik ook wel – vrij zinloos. Vooral omdat er over dit spel weinig te vertellen valt. Degene die het meest geluk heeft bij het dobbelen wint en daarmee is zowat alles gezegd. Je zou evengoed om het snelst 25 kunnen gooien met 5 dobbelstenen of zo. Dat moet ongeveer even leuk zijn en je vermindert er de hoge wachttijden door. Ik heb er slechts 5€ voor betaald maar zelfs voor die prijs raad ik Lucky Loop niet aan. In dit genre zijn intussen veel betere zaken te verkrijgen!

Oktober 2014

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *