Mamma Mia – Review

Auteur Uwe Rosenberg
Uitgever PS Games
Aantal spelers 2 tot 5
Spelduur 30 minuten
Jaar van uitgave 2002 Nederlands
Prijs 8.95€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 7.5/10
Links PS Games
Uwe Rosenberg

SPELMATERIAAL

De speldoos, die wat onhandig is, bevat 106 kaarten en de spelregels.

SPELBESPREKING

Inleiding

In de oven van jouw pizza restaurant worden ingrediënten gestopt. Daarmee probeer je de juiste pizza’s te bakken. Maak je wel geen illusies, ook de andere koks liggen op de loer. Misschien lopen zij wel met jouw ingrediënten weg en mag je helemaal opnieuw beginnen. Als de oven vol zit, wordt gekeken of er genoeg ingrediënten zijn voor het bakken van de pizza’s.

Voorbereiding

Elke speler krijgt pizzakaarten in één kleur. De ingrediëntenkaarten worden geschud en elke speler krijgt er zes. Daarna wordt de Mamma Mia kaart tussen de rest van de ingrediëntenkaarten geschud.

Spelverloop

Wie aan de beurt is moet ingrediëntenkaarten spelen, daarna mag hij eventueel een pizzakaart spelen. Aan het einde van zijn beurt mag de speler zijn hand terug aanvullen met pizzakaarten en/of ingrediënten.

Spelregels.

  • Je mag zoveel ingrediënten spelen als je zelf wilt. Ze moeten wel van één soort zijn. Als je ingrediënten levert, moet je luidop zeggen welke soort je in de oven legt en hoeveel het er zijn.
  • De ingrediënten worden altijd gedekt op elkaar gelegd. Zo ontstaat een gedekte stapel kaarten.
  • Wie wil, mag ook een pizzakaart spelen. Dit is alleen zinvol als je denkt dat er voldoende ingrediënten in de oven zitten om de pizza te bakken.
  • Wie de Mamma Mia kaart trekt, legt deze open voor zich neer en trekt een andere kaart. Deze speler moet straks de oven leegmaken en mag de volgende ronde beginnen.

De oven leegmaken.

Als er geen ingrediënten meer in de trekstapel zitten eindigt de ronde. De speler met de Mamma Mia kaart neemt de kaartenstapel van de oven en draait deze om zonder de kaarten te schudden. De kaarten worden één voor één open gelegd. De ingrediënten worden naar soort gesorteerd. Als een pizza gedraaid wordt, wordt gekeken of er voldoende ingrediënten aanwezig zijn. Zo ja, worden de ingrediënten van tafel genomen en wordt de pizza geleverd. Is dit niet het geval dan mag de speler die de pizza in de oven heeft gestopt, de pizza aanvullen met ingrediënten uit zijn hand. Lukt dat ook niet dan moet hij de pizza terug op zijn gedekte stapel leggen. Zijn alle kaarten gedraaid, dan worden de overgebleven ingrediënten terug in de oven geplaatst. De overige kaarten worden geschud en de spelers mogen hun hand terug aanvullen.

De winnaar

Wie als eerste zijn 8 pizza’s heeft besteld, is de winnaar.

 

SPELBEOORDELING

Mamma Mia is een simpel geheugenspelletje. Het speelt vlot en legt makkelijk uit. Het is niet het spel van 2002 maar kan wel gelden als leuk tussendoortje. De speler met de Mamma Mia kaart geniet wel een groot voordeel. Meestal blijven heel wat ingrediënten over in de oven. De startspeler kan daar enorm van profiteren. De speldoos is van mindere kwaliteit maar het vermaak dat het spelletje biedt, maakt dat ruimschoots goed.

September 2006

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *