Maxim ‘Up! – Review

Auteur
Onbekend
Uitgever Hasbro
Aantal spelers 2 tot 4
Spelduur
30 minuten
Jaar van uitgave 2010
Prijs 20.00€
Recensie door
Vandenbogaerde Fabrice
Score 6.5/10
Links Hasbro

SPELMATERIAAL

De speldoos bevat 100 dubbelzijdige letterblokjes (25 per kleur), 4 buidels (1 per kleur), 4 grijze blokken en de spelregels in het Nederlands.

SPELBESPREKING

Inleiding

Probeer zoveel mogelijk woorden te pikken door letters te stapelen.

Voorbereiding

Alle spelers krijgen een buidel met letters in één kleur. Trek 6 letters uit de buidel en leg ze voor je op tafel.

Spelverloop

Er wordt gespeeld volgend de wijzers van de klok. De startspeler vormt met zijn letterblokjes een woord en legt het in het midden van de tafel. De volgende speler mag een woord verlengen, een ander woord toevoegen of een woord pikken. Om een woord te pikken moet je van een bestaand woord tenminste 1 letter veranderen door er een eigen letterblokje op te leggen. Het spreekt vanzelf dat het nieuwe woord een bestaand woord moet zijn. De letterblokjes mogen maximaal 5 hoog gestapeld worden.

De winnaar

Het spel eindigt als de spelers geen letters meer kunnen aanleggen. Voor elk woord waarvan je de hoogste letter bezit, krijg je een punt. De speler met het meeste punten wint.

 

SPELBEOORDELING

Het spelmateriaal van Maxim’ Up springt direct in het oog. De letterblokken zijn kleurrijk, duidelijk en mooi afgewerkt. Als je met de letters woorden maakt, kan je de woorden draaien en keren zonder dat de letters uit elkaar vallen. De letters stapelen is een makkie. In tegenstelling tot veel andere woordspelletjes wordt de speler die de langste woorden maakt niet extra beloond. Lange woorden maken is zelfs niet verstandig omdat je dan minder letters overhoudt om woorden te pikken. Tenzij een woord zo uniek is dat je er zeker van bent dat het niet te veranderen valt. Het feit dat de maximum hoogte 5 blokjes is, zorgt ervoor dat timing belangrijk is. In een spel met twee is het bijvoorbeeld onverstandig om als eerste een woord in te pikken. Jouw blokje ligt dan op niveau 2, de tegenstander pikt terug op niveau 3, je kan hetzelfde doen op niveau 4 waarna de tegenstander met de punten loopt op niveau 5. Op die manier kunnen er frustraties ontstaan natuurlijk. Maxim’Up is een woordspelletje zonder pretentie dat nu en dan mijn interesse wekt.

December 2010

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *