Ohio – Review

Auteur Reiner Knizia
Uitgever Jumbo
Aantal spelers 2 tot 5
Spelduur 15 minuten/spel
Jaar van uitgave 1998
Prijs 5.00€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 7.0/10
Links Jumbo
Reiner Knizia

SPELMATERIAAL

De doos bevat per kleur kaarten van 1 tot 1O en één ohio-kaart.

SPELBESPREKING

Inleiding

Alle spelers starten met dezelfde kaarten in de hand. Om beurt speelt iedereen een steeds lagere kaart. De laagste kaart wint de slag.

Voorbereiding

Elke speler krijgt één set kaarten in één kleur.

Spelverloop

De startspeler speelt één kaart open op tafel. De volgende speler moet een lagere kaart spelen of passen. Dit gaat zo door tot elke speler heeft gepast. De slag is dan voor de speler die de laagste kaart gespeeld heeft. Een ohio-kaart is steeds lager dan een vorige kaart.

De winnaar

Elke speler telt de waarden van de kaarten in zijn slagen op. De waarden van de handkaarten worden daarvan afgetrokken. Een Ohio-kaart levert altijd 10 minpunten op. De speler met de meeste punten wint.

 

SPELBEOORDELING

Ohio is verrassend leuk en kan perfect tussendoor gespeeld worden. Het komt er vooral op neer niet al jouw lage kaarten direct uit te spelen, of je kan het schudden. Hoge kaarten overhouden kan ook nefast zijn, vooral als je ze op het einde overhoudt. Ohio-kaarten kunnen een oplossing bieden als je in de penarie zit. De ervaring leert dat de laatste slagen dikwijls de meeste punten opleveren. Origineel is het in ieder geval niet, ten tijden van onze voorouders werd het reeds met gewone kaarten gespeeld.

Oktober 2006

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *