Rhumb Line – Review

Auteur Martin H. Samuel
Uitgever Games Above Board
Aantal spelers 2
Spelduur 30 minuten
Jaar van uitgave 2003
Prijs 12.95€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 6.0/10
Links Games Above Board

SPELMATERIAAL

17 gele en 17 blauwe stenen zitten in een zwart zakje. Samen met de spelmat zit het zwarte zakje in een soort plastiek zak.

SPELBESPREKING

Inleiding

Rhumb Line werd oorspronkelijk gespeeld door matrozen. In de verloren uurtjes speelden ze om de tijd te doden of de spanning te vergeten. Door het strategisch plaatsen van hun stenen proberen de spelers zoveel mogelijk punten te scoren.

Voorbereiding

De spelmat wordt in het midden gelegd. Eén speler krijgt de gele steentjes, de andere de blauwe. Eén steen wordt gebruikt om de score bij te houden.

Spelverloop

Om beurt plaatsen de spelers een steen op de mat. Daarmee proberen ze zoveel mogelijk punten te scoren.

De winnaar

De spelers krijgen 10 punten voor een straal, 20 punten voor een boog en 30 punten voor een draaikolk. 4 stenen op een rechte lijn wordt een straal genoemd, 4 stenen naast elkaar op dezelfde cirkel een boog en 4 stenen op 4 verschillende cirkels in uitwaaiende vorm een draaikolk.

 

SPELBEOORDELING

Rhumb line is een spel in het genre van vier op een rij, Quatro, Exago en ik zal er wel nog een paar vergeten. De spelmat die uit een soort rubber bestaat is handig gevonden en het spel zelf is zeker niet saai. Alleen zijn er in hetzelfde genre betere spellen. Ik denk daarbij in de eerste plaats aan Yinsh en Exago.

Oktober 2006

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *