Olympicards – Review

Auteur Paoli Mori
Uitgever 999 Games
Aantal spelers 2 tot 7
Spelduur 30 minuten
Jaar van uitgave 2012
Prijs 13.95€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 7.0/10
Links Paoli Mori
999 Games

SPELMATERIAAL

doosin de doos

Het speldoosje bevat 90 prestatiekaarten, 9 sportkaarten, 27 medailles, 1 startspelerkaart en de spelregels in het Nederlands.

SPELBESPREKING

Inleiding

Negenkamp in een kaartspelletje gegoten.

Voorbereiding

Schud alle prestatiekaarten en geef er 6 aan elke speler. De rest van de kaarten vormen een gedekte stapel.
Schud de sportkaarten en leg de stapel gedekt in het midden van de tafel.
Sorteer de medailles naar soort en leg ze open op tafel.
Geef de startspelerkaart aan de jongste speler.

Spelverloop

Er worden 9 sporten gespeeld. Elke sport verloopt op dezelfde manier.

  • Er wordt een nieuwe sportkaart omgedraaid: de startspeler beslist of de sport al dan niet gespeeld wordt. Als de sport uitgesteld wordt, moet de nieuwe kaart open onder de stapel sportkaarten gelegd worden en moet de volgende sport gespeeld worden. Als de bovenste kaart van de sportstapel open ligt, kan die sport niet meer uitgesteld worden.
    sportkaarten
  • Prestatiekaarten spelen of passen: om beurt leggen de spelers kaarten af die aan de eisen van de sport voldoen (voorbeeld even kaarten, steeds hogere kaarten, enz…). Een speler die geen kaart wil of kan spelen moet passen.
    prestatiekaarten
  • podium:de speler die als eerste past, krijgt als troost 3 prestatiekaarten. De volgende spelers krijgen steeds 1 kaart minder als ze passen. De speler die als tweede uit de ronde stapt, krijgt de startspelerkaart. De laatste drie spelers die passen, krijgen respectievelijk een bronzen, een zilveren en een gouden medaille.
    medailles

De winnaar

Het spel eindigt nadat de negende sport gespeeld is. De medailles zijn 4 (goud natuurlijk), 2 (zilver) en 1 (brons) punt waard. De speler met de hoogste score wint de fysieke uitputtingsslag.

 

SPELBEOORDELING

Olympicards is een eenvoudig snel aan te leren kaartspelletje. zoals altijd moet je wat geluk hebben met de kaarten maar toch heb ik het gevoel dat je door slim spelen extra punten kunt verzamelen. Als een discipline uitgesteld wordt, kan je daar naar toe werken wat soms een leuke strijd oplevert. Spelers die ervaring hebben in de verschillende disciplines (lees: het spel al een paar keer gespeeld hebben) zijn natuurlijk in het voordeel maar dat is eigen aan sport. Het is ook zo dat je je niet in alle disciplines met de besten kunt meten. Soms moet je je meerdere erkennen in andere spelers en gaan voor extra kaarten. Als je net een discipline gewonnen hebt, is de kans klein dat je ook de volgende op je naam schrijft. Logisch want je moet nog herstellen van je vorige krachttoer. Een leuke aanwinst voor mijn spellenkast.

Mei 2012

About Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

View all posts by Fabrice →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *