You Robot – Review

Auteur
Alain Rivollet
Uitgever Repos Production
Aantal spelers 4 tot 10 staat op de doos maar er zit materiaal in voor 12 personen.
Spelduur
30 minuten
Jaar van uitgave 2009
Prijs 8.95€
Recensie door
Vandenbogaerde Fabrice
Score 6.0/10
Links Repos Production

SPELMATERIAAL

Het kleine doosje bevat 18 dubbelzijdige bewegingskaarten (3 per kleur) en 50 robotkaarten. De speluitleg kan je lezen in het Frans, het Engels, het Duits en het Nederlands.

SPELBESPREKING

Inleiding

Een groepje knettergekke professoren proberen hun robot zo snel mogelijk een pose te laten aannemen. Het enige wat ze mogen zeggen is stop!

Voorbereiding

Vorm teams van twee spelers. De ene speler is de robot, de andere de professor. Elke professor ontvangt een set van 3 bewegingskaarten. Leg de stapel robotkaarten gedekt op tafel.

Spelverloop

De professoren bekijken de bovenste robotkaart van de stapel. Als alle professoren de kaart begrepen hebben, wordt de kaart gedekt op tafel gelegd. De robots zitten klaar met de handen op de knieën. Aan de hand van de bewegingskaarten moeten de professoren ervoor zorgen dat hun robot de houding van de robotkaart aanneemt. De robot die daar als eerste in slaagt, wint de kaart. Draai de rollen om en start een volgende ronde.
Voor – en achterkant van de besturingskaarten. De robots worden bewogen als de professoren op de kaarten tikken. De kaart rechts boven geeft aan dat je wilt dat jouw robot nadenkt, er schuilt dus een vleugje humor in het spel.

Enkele poses: groene robots staan voor makkelijke opdrachten rode voor moeilijke, de rest zit daar wat tussenin.

De winnaar

Het team dat als eerste 5 kaarten wint.

 

SPELBEOORDELING

You robot lijkt leuk tot je de spelregels doorneemt en de kaarten eens goed bekijkt. Dit spel kan niet anders dan chaotisch verlopen en heel wat poses lijken mij te moeilijk. Aan de andere kant kan dit als party game een schot in de roos zijn. Iemand posities laten aannemen aan de hand van wat getik op kaartjes levert ongetwijfeld hilarische beelden op. Dit spel heeft als bedoeling te entertainen. De regels aanpassen (lees versoepelen) in functie van het plezier moet kunnen.
Zelf heb ik het spel nu drie keer gespeeld en al bij al viel dat vrij goed mee. Wel pasten we de regels niet altijd even strikt toe omdat het soms onbegonnen werk is. Hier en daar beleefden we hilarische momenten maar ik moet er ook bij zeggen dat dit spelletje vrij snel verveelt. Kinderen lijken hiervoor iets minder vatbaar.
Als ik in de juiste stemming ben (weekend in de Ardennen – beschonken – bij het aperitief), haal ik dit nog wel eens boven.

Januari 2010

About Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

View all posts by Fabrice →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *