Zeepkistenrace – Review

Auteur Arthur Tebbe
Uitgever Identity Games
Aantal spelers 2 tot 6
Spelduur 20 minuten
Jaar van uitgave 2004
Prijs 9.95€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 4.2/10
Links Identity Games

SPELMATERIAAL

De handige speldoos bevat 6 zeepkisten, 18 finishfiches, 6 spelerfiches, 6 kwalificatiekaarten, 1 racenummerkaart en 48 racekaarten.

SPELBESPREKING

Inleiding

Probeer met je zeepkist als eerste over de eindstreep te snellen.

Voorbereiding

Elke speler kiest een zeepkist en het bijhorende fiche, de racekaarten en de kwalificatiekaarten worden apart geschud en vormen twee gedekte stapels.
Elke speler krijgt 8 racekaarten en 1 kwalificatiekaart op handen.

Spelverloop

Eerst en vooral draaien de spelers hun kwalificatiekaart om. De speler met de laagste kaart mag zijn zeepkist in het midden op tafel plaatsen. De andere spelers zetten in volgorde van hun kwalificatiekaart hun zeepkist achter de eerste wagen. Zo ontstaat een rij zeepkisten.

Daarna spelen de coureurs elk een kaart uit. De coureur uit de eerste zeepkist speelt als enige zijn kaart open. De kaarten zijn voorzien van een richting en van een snelheidsindicatie. De andere spelers moeten deze richting volgen. Rijden ze daarbij sneller, dan halen ze de zeepkist voor zich in. Kan je de richting niet volgen, dan wordt je zeepkist een plaats naar achter geschoven. Eén voor één draaien de coureurs hun kaart open en passen ze de gevolgen toe. De volgorde van de zeepkisten bepaalt de volgorde van spelen.

De winnaar

Nadat de laatste kaart gespeeld werd, krijgt de eerste speler 1 punt, de tweede 2 punten en de derde drie punten. Wie na 3 races de minste punten bijeenkoerst is de nieuwe Shumi.

 

SPELBEOORDELING

In zeepkistenrace staat geluk centraal. Met goede kaarten rijd je alle tegenstand weg met slechte kaarten kan je niet volgen. Zeepkisten is overduidelijk een kinderspel, hoewel zij misschien wat problemen kunnen hebben met het juist verplaatsen van de zeepkisten.
Op de speldoos staat een afbeelding van zo’n zeepkist en in de spelregels wordt voortdurend over zeepkisten gesproken. De bijgeleverde zeepkisten daarentegen lijken toch wel erg sterk op formule 1 bolides. Ook de kwaliteit van de kaarten is niet al te hoog. Niet geslaagd dus.

Oktober 2006

About Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

View all posts by Fabrice →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *