Big Brain Academy – Review

Auteur Nintendo
Uitgever University Games
Aantal spelers 2 tot 6
Spelduur 30 – 60 minuten
Jaar van uitgave 2007
Prijs 20.00€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 5.5/10
Links University Games
Nintento

SPELMATERIAAL

In de speldoos schuilen 33O vragenkaarten, 170 fiches, 7 puzzelstukken, 1 zandloper, 1 stift, 1 draaiwijzer en 1 magische kaart.

SPELBESPREKING

Inleiding

Wees je tegenstanders te slim af.

Voorbereiding

Zet de weegschaal en de draaiwijzer in het midden op tafel. Sorteer de kaarten per categorie en schud ze.
Geef elke speler een overzichtkaart.
Leg de rest van het materiaal binnen bereik.
Verdeel de groep in 2 teams.

Spelverloop

De oudste speler van het team draait aan de draaiwijzer. Deze geeft aan welke categorie gespeeld wordt. Binnen de tijd van de zandloper moet deze speler zoveel mogelijk vragen in die categorie beantwoorden. De spelers van het andere team controleren het antwoord. De antwoorden worden zichtbaar als je de magische kaart (soort brilletje) gebruikt. Per goed antwoord ontvangt de actieve speler een fiche in dezelfde kleur. Voor elk verkeerd antwoord wordt er terug een fiche afgegeven.
Daarna is het andere team aan de beurt.
Er zijn 5 categorieën die elk nog eens uit drie verschillende subcategorieën bestaan. (Rekenen, Geheugen, Analyse, Logica, Visie)

De winnaar

Als het spel eindigt, spreek vooraf het aantal ronden af, leggen beide teams hun fiches in de weegschaal. Het team met het zwaarste totale aantal fiches is de winnaar.

 

SPELBEOORDELING

Big Brain Academy is een luchtig quiz spelletje anex party-game dat gebaseerd is op het gelijknamige computerspel van Nintendo. Heb je voldoende voorraad bier in huis, dan kan dit spel wel voor wat ambiance zorgen. Jammer dat heel wat vragen niet voor volwassenen bedoeld zijn en dat er geen opdrachten voor het hele team tussen zitten. Toch haal ik het nu en dan eens boven als ik in de stemming ben en als de groep niet te groot is.
Ik denk wel dat kinderen, waar dit spel waarschijnlijk voor bedoeld is, dit spel wel zullen smaken. Als ik het met de kinderen gespeeld heb, breng ik jullie op de hoogte.

Voorbeelden van vragen.

Oktober 2007

About Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

View all posts by Fabrice →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *