Jungle Speed – Review

Auteur Thomas Vuarchex, Pierrick Yakovenko
Uitgever Asmodee Editions
Aantal spelers 2 tot 80?
Spelduur 30 minuten
Jaar van uitgave 1997
Prijs 19.95€
Recensie door Vandenbogaerde Fabrice
Score 8.0/10
Links Asmodee Editions
Home Page

SPELMATERIAAL

1 totem en 80 kaarten passen in een handig opbergzakje.

SPELBESPREKING

Inleiding

Heel simpel: de snelste wint.

Voorbereiding

Zet de totem goed bereikbaar voor iedereen in het midden. Verdeel de kaarten onder de spelers. Zij leggen hun kaarten gedekt voor zich neer.

Spelverloop

Om beurt draaien de spelers een kaart open. Het spel gaat zo door tot 2 personen een kaart met hetzelfde symbool draaien. Deze spelers moeten om het vlugst de totem grijpen. Wie de totem als eerste grijpt, mag zijn reeds gedraaide kaarten aan de andere speler geven. Er zijn een aantal speciale situaties:

  • Als een kaart met gekleurde pijlen gedraaid wordt, dan geldt vanaf dat ogenblik niet langer het symbool maar de kleur van de kaart. Dit gaat zo door tot er iemand de totem heeft gegrepen.
  • Als een kaart met naar binnengerichte pijlen wordt gedraaid, moet iedereen zo vlug mogelijk de totem grijpen. De winnaar mag zijn gedraaide kaarten onder de totem stoppen.
  • Als een kaart met naar buiten gerichte pijlen wordt gedraaid, moet elke speler gelijktijdig een kaart draaien.
  • Als een speler de totem grijpt maar zich vergist heeft, krijgt hij alle open kaarten van alle spelers en de kaarten onder de totem.

De winnaar

Wie aan de beurt is, draait steeds een kaart open, deze kaart blijft daar liggen tot dezelfde speler terug aan de beurt is. Zijn volgende kaart draait hij open op de vorige. Wie mist, krijgt alle open kaarten van de andere spelers. Deze moet hij samen met zijn open kaarten terug tussen zijn gedekte stapel schudden. Wie als eerste al zijn kaarten kwijt is, wint het spel.

 

SPELBEOORDELING

Hoewel het spel wat simpel lijkt, is het verre van gemakkelijk het spel te winnen. Dit komt omdat de symbolen op de kaarten sterk op elkaar gelijken. Het is dus zeker niet onmogelijk om een vergissing te maken. Vanaf 4 tot 10 personen is jungle speed een heel leuk spel. Geraak je niet aan 4 spelers, dan zou het wat lang kunnen duren vooraleer dezelfde symbolen verschijnen, ben je met te veel dan heb je echt wel weinig kaarten. Je kan jungle speed spelen aan tafel, op de grond, in het gras en wie weet waar nog, als je maar een beetje vindingrijk bent. In de categorie spellen waarvoor je snelle reflexen moet hebben, vind ik dit spel met stip het beste. Soms vliegt de totem in het rond en een aanraking ermee kan onzacht aanvoelen maar bij deze zijn jullie verwittigd. Voor wie wat last heeft van zenuwen, zal dit spel waarschijnlijk niet echt aanslaan.

September 2006

About Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

View all posts by Fabrice →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *