Rythme And Boulet – Review

Auteur
Gabriel Ecoutin
Uitgever Cocktail Games
Aantal spelers 4 tot 12
Spelduur
15 – 30 minuten
Jaar van uitgave 2008
Prijs 9.50€
Recensie door
Vandenbogaerde Fabrice
Score 5,8/10
Links Cocktailgames

SPELMATERIAAL

Het kleine metalen doosje bevat 10 ‘boulet’ kaarten 40 ‘gebaren’ kaarten en 4 kaarten met de uitleg van het spel. Dit alles in het Frans.

SPELBESPREKING

Inleiding

Billenklets met gebaren.

Voorbereiding

De ‘boulet’ kaarten en de ‘gebaren’ kaarten vormen een aparte stapel. Elke speler ontvangt 1 ‘gebaren’ kaart. De spelers tonen elkaar duidelijk welk gebaar voor hen ligt.

Spelverloop

Op het ritme van We’ll Rock You van Queen slaan de spelers 2 maal op de billen en klappen ze 1 maal in de handen. Het ritme is dus klets, klets, klap. Klets, klets, klap.
De startspeler echter klapt niet in de handen maar toont eerst zijn eigen gebaar, daarna toont hij het gebaar van een andere speler. (Klets, klets, zijn gebaar, klets, klets, ander gebaar.) De speler die dit gebaar bezit, doet nu op dezelfde manier verder. Eerst zijn gebaar, daarna een ander gebaar dus. Dit gaat zo door tot een fout wordt gemaakt.
De speler die een fout maakt moet een ‘Boulet’ kaart nemen en uitvoeren. Hij moet ook zijn ‘gebaren’ kaart aan een andere speler geven en een nieuwe ‘gebaren’ kaart van de stapel nemen. Het kan dus zijn dat er meerdere ‘gebaren’ kaarten voor jou op tafel liggen. Je hebt dan als het ware meerdere telefoonnummers waarop je bereikbaar bent.
Enkele gebaren.

Enkele ‘boulet’ kaarten.

De winnaar

het spel eindigt als alle ‘Boulet’ kaarten weg zijn. De spelers die er het minste bezitten, winnen het spel.

 

SPELBEOORDELING

Rythme and Boulet is een heel eenvoudig spel die in de categorie ‘Party Games’ thuishoort. Iets wat de naam van de uitgever al doet vermoeden. Speel je dit spel met het juiste publiek in de juiste sfeer, dan kan het aangenaam verrassen. Ook de kindjes lijken dit spel te appreciëren. Groepen die enkel uit volwassenen bestaan reageren verschillend. Er zijn er die het echt niet leuk vinden en er zijn groepen die er plezier aan beleven. Misschien is het spel iets te gemakkelijk voor volwassenen. Je kan dan bijvoorbeeld het tempo opvoeren of verbieden telkens naar dezelfde persoon te ‘bellen’ om het iets moeilijker te maken. (‘Bel’ je voortdurend naar jouw eigen buur, dan moet je maar één gebaar onthouden natuurlijk.) Ook kan je een tweede ketting starten waarbij je met het gebaar een naam roept om het nog moeilijker te maken.
Binnen een groep maken dikwijls dezelfde personen de fout. Daardoor is het voor de mensen die niet missen iets minder leuk of misschien zelfs ergerlijk omdat zij het gevoel hebben dat het spel niet echt op gang komt, er wordt te vroeg gemist.
Rythme and Boulet speel ik met grote groepen als ik in de stemming ben.

Januari 2009

About Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

View all posts by Fabrice →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *