Danger – Review

Auteur
Thorsten Löpmann, Andreas Wetter
Uitgever Queen Games
Aantal spelers 3 tot 5
Spelduur
15 – 30 minuten
Jaar van uitgave 2001
Prijs 6.95€
Recensie door
Vandenbogaerde Fabrice
Score 3.0/10
Links Queen Games

SPELMATERIAAL

Het speldoosje bevat 108 kaarten en de spelregels in het Duits. Er zijn 27 kaarten per kleur telkens 3 keer de waarden 1 tot 9.

SPELBESPREKING

Inleiding

Probeer in elke kleur zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Voorbereiding

Schud de kaarten, leg de stapel gedekt in het midden van de tafel.

Spelverloop

Rijken stichten.

Om beurt trekken de spelers een kaart van de stapel. In elke kleur proberen ze een zo hoog mogelijke score te bereiken. Wie te gulzig is, zal met lege handen overblijven.
Trek tijdens jouw beurt een kaart en leg ze open op tafel. De kaarten worden per kleur gesorteerd zodanig dat de waarden van de kaarten voor elke speler zichtbaar zijn. Op die manier worden zogezegde rijken gevormd.
Op het einde van een beurt mag je één rijk sluiten. Leg de laatste kaart van dit rijk horizontaal. Je mag een rijk niet sluiten als je de laagste waarde in die kleur bezit.
Per rijk (= kleur) worden de waarden van de kaarten opgeteld. Als het totaal meer dan 15 is, ontploft je rijk. Draai één kaart met de zijde van de ontploffing naar boven.
Als je een kaart trekt in een kleur dat je niet meer kan gebruiken, het rijk is gesloten of ontploft, moet je de kaart afleggen. De volgende speler mag ook de bovenste kaart van de aflegstapel trekken.
Voorbeeld: het gele rijk is gesloten en heeft een waarde van 15. Rood is niet gesloten en staat momenteel op 12. Blauw is ontploft omdat met de blauwe 7(hier omgedraaid) de waarde hoger dan 15 is. Groen staat op 9.

Punten scoren.

Een ronde stopt direct als van één speler 4 rijken gesloten of ontploft zijn. Ontplofte rijken hebben een waarde van 0. Per kleur wordt nu gekeken wie het rijk met de laagste waarde bezit. Deze speler moet zijn kaarten afleggen. (Bij gelijkstand de speler met het minste kaarten.) De score van een speler is gelijk aan de som van de waarden van de overgebleven kaarten. Deze kaarten worden afgelegd en een volgende ronde start.

De winnaar

Het spel eindigt na een vooraf bepaald aantal ronden of als een speler een vooraf bepaalde score bereikt.

 

SPELBEOORDELING

Een kaart draaien en daarna kijken of je rijk wel of niet ontploft. Dat is wat Danger te bieden heeft. Klinkt dit je als muziek in de oren, dan zal je uren plezier beleven aan dit kaartspelletje. Ik weet alleen niet zeker of je kandidaten genoeg zal vinden om dit spel te spelen. Ik ben in elk geval niet thuis.
Als Danger al een prijs verdiend, zal het die zijn van ‘het meest onhandige doosje om een kaartspel in te stoppen’, vrees ik. Net iets beter dan Uno, evengoed als enentwintigen, kan gebruikt worden om kinderen te leren tellen tot 20…

Augustus 2010

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *