Alles Tomate – Review

Auteur
Reiner Knizia
Uitgever Zoch Verlag
Aantal spelers 2 tot 8
Spelduur
15 – 30 minuten
Jaar van uitgave 2007
Prijs 7.95€
Recensie door
Vandenbogaerde Fabrice
Score 6.5/10
Links Zoch Verlag
Reiner Knizia

SPELMATERIAAL

Het kleine doosje bevat 7 categorie – kaarten (7 verschillende kleuren) en 49 speelkaarten (7 per kleur).

SPELBESPREKING

Inleiding

Een snelle memory variant.

Voorbereiding

De 7 categorie – kaarten worden op tafel gelegd. Onder elk van deze kaarten wordt een speelkaart in de passende kleur gelegd. De spelers krijgen even de tijd om die kaarten te bekijken. Daarna worden ze omgedraaid.
De overige speelkaarten worden geschud en vormen een gedekte stapel.

Spelverloop

De kaarten.

De categorie – kaarten hebben elk een eigen kleur en ,hoe kan het ook anders, elk een eigen onderwerp. Groene kaarten tonen een werktuig, gele kaarten een fruitsoort en paarse kaarten groenten bijvoorbeeld.
Op de speelkaarten staat telkens één tekening op een gekleurde achtergrond. Die kleur geeft aan tot welke categorie de speelkaart hoort.
De groene kruiwagen hoort bij de categorie werktuigen, de categorie – kaart links daarvan toont alle mogelijkheden binnen deze categorie. Dezelfde logica wordt gevolgd in de andere categorieën.

Het spel.

De bovenste kaart van de gedekte stapel wordt open gelegd. De kleur van die kaart bepaalt de categorie. De spelers proberen nu zo snel mogelijk te raden welke kaart gedekt onder de bijhorende categorie – kaart ligt. De speler die dit als eerste kan, krijgt deze kaart. De kaart die net omgedraaid werd, wordt gedekt onder de categorie – kaart gelegd.

De winnaar

De speler die de meeste kaarten kan verzamelen, wint.

 

SPELBEOORDELING

Alles Tomate varieert op memory en is ook een stukje moeilijker. Deze variatie vind ik leuk zonder meer. Voor volwassen kan het een leuk tussendoortje zijn, maar het nodigt zeker en vast niet uit om een hele avond te vullen. Tenzij je van koppijn houdt, natuurlijk. Ook kinderen genieten van het spel, maar zullen het geen 5 keer na elkaar spelen. Soms moet je de gemoederen wat bedaren als er ruzie is over wie als eerste de kaart geraden had.

Met dank aan Zoch Verlag voor het recensie – exemplaar.

Januari 2008

Over Fabrice

Oprichter van Spellenclub13.be en heeft heel wat recensies en reviews op zijn naam staan.

Alle berichten door Fabrice →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *